Home Vijesti Regija Vojska pokazala da može da odbrani Srbiju i narod

Vojska pokazala da može da odbrani Srbiju i narod

0
3,199

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Vojsci Srbije zbog mogućnosti da izvede vježbu “Čelik 2017” i da pokaže pred svima sposobnost da odbrani i Srbiju i narod, te da nesumnjivo brine o budućnosti kada je riječ o odbrani.

Dodik je rekao nakon vojne vježbe koja je održana u Nikincima kod Rume povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobjede nad fašizmom, da je 9. maja 1945. godine srpski narod bio na pobjedničkoj strani i dao nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma.

“U budućnosti niko ne smije da se zanosi da je prestala bilo kakva opasnost za sve nas na ovom prostoru. Republika Srpska je, naravno, zagledana u Srbiju. Mi pokušavamo da se u onom dijelu u kojem možemo osposobimo za odbranu našeg prostora i naših ljudi u Republici Srpskoj putem policijskih snaga”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je naglasio da će Republika Srpska nastaviti da sa Srbijom sarađuje na svim pitanjima i da će u narednom vremenu sigurno imati i određeni aranžman s njom.

On je podsjetio da je donedavno bio na snazi aranžman u kome je Republici Srpskoj bilo “zabranjeno da bilo šta kupuje”.

“Mi smo bili potpuno poniženi od međunarodnog faktora na prostoru BiH koji je potpisao da, recimo, naša policija na 10 pripadnika može da ima samo jednog oficira. Sada je to promijenjeno i ulazimo u to da osposobimo naše, prije svega, specijalne jedinice policije i u tome sarađujemo sa Srbijom”, istakao je Dodik.

Govoreći o upozorenju Velike Britanije o mogućnosti napada “Islamske države” na teroritiji BiH, Dodik je rekao da to nije isključeno.

“Mi živimo sa tim. Zna se da je iz BiH gotovo 500 pripadnika `Islamske države` bilo u Siriji i na drugim ratištima i da je nekoliko desetina njih vraćeno”, naveo je Dodik.

On je rekao da u BiH “niko naivan ne treba da računa na to da oni sjede s mirom i nemaju nikakve operacije”.

Proslavi u Nikincima i taktičko-tehničkom prikazu sposobnosti Vojske Srbije prisustvovali su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović, članovi vlada Srbije i Srpske, ministar odbrane Slovenije Andreja Katič i diplomatski kor

IZVOR: SRNA

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Priveden vozač koji je tokom protesta “pretresao” vozilo Hitne pomoći

Policija je identifikovala muškarca koji je tokom protesta zbog povećanja cijena goriva u …