Home Vijesti Bijeljina Grijanje na gas biće omogućeno do kraja godine

Grijanje na gas biće omogućeno do kraja godine

0
1,321

Bijeljina će do kraja godine imati mogućnost grijanja na gas, najavio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić tokom posjete gradilištu magistralnog gasovoda visokog pritiska “Šepak-Bijeljina”.
“Projekat gasifikacije Bijeljine je u završnoj fazi i sve teče bez problema, a rok za završetak radova od 120 dana ističe polovinom decembra”, izjavio je Mićić.

On je rekao da se još razmišlja o gradnji gasne kotlane za grijanje grada, dok se za domaćinstva već zna da će cijena priključka na gas biti 750 evra, uz mogućnost plaćanja na rate tokom tri godine.

Prema Mićićevim riječima, u Bijeljini je već završeno više od 300 kilometara gasne mreže i oko 5.000 priključaka već je u dvorištima.

Bijeljina ima učešće od 20 odsto u preduzeću “BN gas” koje je investitor ovog velikog projekta i grad je imao obavezu da obezbijedi ekproprijaciju zemljišta za izgradnju gasovoda koju izvodi preduzeće “Novi Sad gas”.

Mićić je rekao novinarima da je eksproprijacija zamljišta na više od 400 parcela u Bijeljini završena i da je ostalo da se završi još 90 manjih parcela na području Zvornika.

Mjesto intenzivnih radova na području Bijeljine posjetio je i direktor preduzeća “BN gas” i “Novi Sad gas” Jovo Vujanović koji je potvrdio da će, ukoliko ne bude vremenskih neprilika, Bijeljina krajem godine imati mogućnost grijanja na gas.

Prema njegovim riječima, u ovaj projekat do sada uloženo 22 miliona evra.

IZVOR: SRNA

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

IZBORNA KONFERENCIJA: Igor Cvijanović jednoglasno izabran za predsjednika Aktiva mladih Socijalističke partije Bijeljina

Related …