Home Vijesti Bijeljina Godišnja zarada od naplate reklama više od 200.000 KM

Godišnja zarada od naplate reklama više od 200.000 KM

0
977

Grad Bijeljina godišnje naplati više od 200.000 KM od komunalne takse za privremeno zauzimanje javne površine radi postavljanja reklamnih panoa, potvrđeno je Srni iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.
Gotovo 160.000 KM po osnovu 471 izdatog rješenja naplaćeno je već u prvoj polovini godine, a naplata je redovna i po osnovu rješenja za privremeno zauzimanje javne površine radi postavljanja ljetnih bašti u gradu i organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima.

Ovog ljeta na javnim površinama u Bijeljini bilo je privremeno postavljeno 50 ljetnjih bašti ispred ugostiteljskih objekata na osnovu kojih je u prvoj polovini godine naplaćeno više od 48.000 KM od ukupno 60.000 KM zaduženja.

U izvještaju se navodi da je jedan podnosilac ovog zahtjeva oslobođen plaćanja komunalne takse za zauzeće javne površine na osnovu Zakona o komunalnim taksama čijim su odredbama plaćanja oslobođene porodice poginulih i ratni vojni invalidi otadžbinskog rata.

Za organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima izdato je 50 rješenja i u prvoj polovinu godine naplaćeno je cjelokupno zaduženje od 3.700 KM.

Od naplate komunalne takse za postavljanje 15 kioska na javnim gradskim površinama u budžet Bijeljine će biti prikupljeno 32.000 KM, po osnovu 61 rješenja za postavljanje pokretnih tezgi nešto manje od 10.000 KM i 7.000 KM za zauzimanje gradskog građevinskog zemljišta za postavljanje 22 privremene montažne garaže.

Ove godine izdato je 30 rješenja za zauzeće javne površine za polaganje infrastrukturnih vodova na osnovu kojih će biti naplaćeno 9.000 KM, dok će po osnovu 95 izdatih rješenja za taksi stajališta na javnim površinama biti naplaćeno 20.000 KM.

IZVOR: SRNA

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

IZBORNA KONFERENCIJA: Igor Cvijanović jednoglasno izabran za predsjednika Aktiva mladih Socijalističke partije Bijeljina

Related …