Home Vijesti Bijeljina Za potrebe Narodne kuhinje godišnje iz Budzeta 130.000 KM

Za potrebe Narodne kuhinje godišnje iz Budzeta 130.000 KM

0
889

Za potrebe Narodne kuhinje u Bijeljini, koja ima oko 250 korisnika, godišnje se izdvoji iz gradskog budžeta više od 130.000 KM, rekao je Srni rukovodilac Službe za zajedničke poslove u Gradskoj upravi Mitar Škorić.
“Za nabavku hrane godišnje se izdvaja oko 90.000 KM, a kada se tome dodaju plate zaposlenih, te troškovi za utrošenu vodu, električnu energiju i gorivo, onda se ukupno godišnje iz gradskog budžeta za potrebe Narodne kuhinje izdvoji više od 130.000 KM”, kaže Škorić.

On napominje da se za javnu kuhinju u Bijeljini godišnje obezbijedi oko 40.000 vekni hljeba, oko četiri tone mesa i mesnih prerađevina, te 1.300 kilograma pasulja.

“Topli obrok se svakodnevno dijeli na šest punktova – četiri u gradu i dva u Janji”, kaže Škorić i napominje da u proteklih 12 godina, koliko funkcioniše Narodna kuhinja, nije zabilježen nijedan slučaj trovanja hranom.

Odluku o tome ko ima pravo na topli obrok utvrđuje Centar za socijalni rad, a po njihovim kriterijumima se i određuje ko može biti korisnik javne kuhinje.

IZVOR: SRNA

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

IZBORNA KONFERENCIJA: Igor Cvijanović jednoglasno izabran za predsjednika Aktiva mladih Socijalističke partije Bijeljina

Related …