Home Vijesti Bijeljina Uskoro veče poscećeno Crnjanskom – “Ima seoba.Smrti nema”

Uskoro veče poscećeno Crnjanskom – “Ima seoba.Smrti nema”

0
1,904

Dramski klub bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” izvešće u utorak, 26. decembra, dramski prikaz života Miloša Crnjanskog “Ima seoba. Smrti nema!” u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini.
Scenario za predstavu napisala je Valentina Vidaković, profesor srpskog jezika u Gimnaziji “Filip Višnjić”.

Vidakovićeva je rekla Srni da bi naredne godine trebalo da bude obilježeno 125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog i da svojim nastupom gimnazijalci skreću pažnju javnosti na taj važan jubilej.

“Veče koje spremaju svojim sugrađanima zamišljeno je kao dramski prikaz života pjesnika uz kratak osvrt na njegova najznačajnija djela”, objasnila je Vidakovićeva.

Ona je dodala da će ove večeri nastupiti Đorđe Mirković, Isidora Davidović, Vedrana Todorović, Nevena Jovanović, Mihaela Bojić i Filip Simeunović.

Vidakovićeva je napomenula da je dramski klub bijeljinske Gimnazije veoma aktivan i da nastavlja sa veoma uspješnim aktivnostima.

“Gostovanje u Rumuniji, nagrada za najbolju režiju, ugostili smo Milenu Bogavac, zaživjele su dramske radionice samo su neke od aktivnosti ovih mladih ljudi koji ozbiljno i predano rade”, rekla je Vidakovićeva.

Prikaz “Ima seoba. Smrti nema!” počinje u 20.00 časova. Ulaz je besplatan.

IZVOR: Srna

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Ljeljenča: Rod marelice “ruskinja” podbacio

U voćnjacima porodice Radomira Stojanovića meštana iz Ljeljenče kod Bijeljine ovih dana se…