Home Vijesti Bijeljina U Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini od danas su zabranjene posjete pacijentima

U Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini od danas su zabranjene posjete pacijentima

0
1,507

 U Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini od danas su zabranjene posjete pacijentima zbog rizika od virusnih infekcija, saopšteno je iz ove javne zdravstvene ustanove.
“Odluka o zabrani posjeta pacijentima u Bolnici donosi se na prijedlog glavnog republičkog zdravstvenog inspektora zbog povećanog broja oboljelih od akutnih virusnih infekcija i prijedloga Tima za intrahospitalne infekcije, kao i proglašene epidemije morbila u okruženju”, navodi se u saopštenju.

Iz Bolnice je najavljeno da će informacije o zdravstvenom stanju pacijenata zainteresovani moći da dobiju od načelnika, šefova, glavnog dežurnog Bolnice ili dežurnih ljekara službi i odjeljenja, na broj telefona 055/415-555.

“Molimo građane koji su planirali da posjete hospitalizovane pacijente da poštuju Odluku o zabrani posjeta pacijentima, kako bi se smanjila izloženost pacijenata, kao i posjetilaca, riziku od virusnih infekcija”, ističe se u saopštenju.

Najavljeno je da će o prestanku važenja ove odluke odlučiti direktor Bolnice Siniša Maksimović, na osnovu prethodno dostavljenog izvještaja Tima za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija.

Odlukom je precizirano da su za sprovođenje zabrane posjeta pacijentima odgovorni zaposleni u Bolnici, dok će nadzor nad primjenom ove odluke vršiti načelnici odjeljenja i službi.

IZVOR: srna

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Dogodilo se na današnji dan – 15. Oktobar

Danas je ponedjeljak, 15. oktobar, 288. dan 2018. Do kraja godine ima 77 dana. p. n. e. &#…