Home Vijesti Srpska i BiH U fokusu uništavanje viška naoružanja

U fokusu uništavanje viška naoružanja

0
707

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH naglasili su na sastanku sa komandantom EUFOR-a u BiH general–majorom Antonom Valdnerom da će u njihovom fokusu biti aktivnosti u vezi sa uništavanjem viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.
Iz Parlamentarne skupštine BiH je saopšteno da će težište rada biti i na praćenju aktivnosti sektora za zaštitu i spasavanje, koji treba da radi u skladu za zakonom i opredjeljenjem da se pomogne građanima u kriznim situacijama i suočavanju sa eventualnim elementarnim nepogodama.

Fokus rada Zajedničke komisije biće i stanje ljudskih prava u Oružanim snagana BiH, njihovo opremanje, rješavanje knjiženja vojne imovine, kao i sprovođenje dokumenta “Pregled odbrane”.

U sektoru bezbjednosti težište rada u ovoj godine biće na sprovođenju aktivnosti s ciljem poboljšanja saradnje policijskih agencija iz sastava Ministarstva bezbjednosti BiH.

Kada je riječ o sektoru odbrane, kako je naglašeno, fokus će biti na praćenju trošenja budžetskih sredstava i procesa javnih nabavki.

Na sastanku, na kojem su učestvovali predsjedavajući Zajedničke komisije Sifet Podžić, zamjenici Borislav Bojić i Bojana Krišto, te članovi Hazim Rančić, Šemsudin Mehmedović, Bariša Čolak, Hanka Vajzović i Mario Karamatić, kao i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, razmijenjene su i informacije o aktivnostima Komisije u 2017. godini, te o programu ovogodišnjeg rada.

General Valdner je upoznao članove komisije sa misijom i težištem u radu komande EUFOR-a u BiH u ovoj i narednoj godini.

IZVOR: srna

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Bijeljina: Policija kod uhapšenog pronašla 174 grama marihuane

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, 12.12.2018.godine oko 19.30 časova, liš…