Home Vijesti Bijeljina Pedagoški fakultet obilježava 25 godina uspješnog rada

Pedagoški fakultet obilježava 25 godina uspješnog rada

0
1,142

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević izjavio je da manifestacije “Učiteljijada 2018” i “Majske muzičke svečanosti”, održane u okviru obilježava 25 godina rada ove visokoškolske ustanove, predstavljaju potvrdu velikog zalaganja studenata i profesora.

Stević je na prijemu za studente i profesore povodom ovih manifestacija održanih nedavno u Bijeljini rekao da je ponosan na rad svih zaposlenih u ovoj visokoškolskoj ustanovi, ali prje svega studenata koji su doprinijeli da svi gosti i učesnici ponesu lijepe utiske iz Bijeljine.

 

Profesor Pedagoškog fakulteta i dirigent hora “Srbadija” koji je organizator “Majskih muzičkih svečanosti” Desanka Trakilović istakla je da je posebno zadovoljna što se na veliki pravoslavni praznik Spasovdan obilježava četvrt vijeka postojanja ove obrazovne ustanove.

Ona je podsjetila da hor “Srbadija” već 17 godina organizuje muzički horski festival u maju koji iz godine u godinu izrasta u sve bolju manifestaciju, a sve zahvaljujući mladima u Bijeljini i na ovom fakultetu.

“Posebno je zadovoljstvo što smo ove godine u okviru `Majskih muzičkih svečanosti` imali i `Učiteljijadu` na kojoj je učestvovalo mnogo studenata iz različitih krajeva, posebno iz Srbije”, rekla je Trakilovićeva.

Ona je zahvalila svim studentima, od kojih su mnogi radili kao volonteri, te naglasila da je Pedagoški fakultet, na kojem predaje od osnivanja, postao značajna institucija.

“Studenti su bili vrijedni i prošle godine organizovali mnogo humanitarnih koncerata, čime su pokazali zajedništvo i poslali lijepe poruke javnosti”, navela je Trakilovićeva, dodajući da na ovom fakultetu sada postoje master i doktorski studiji.

IZVOR: Srna

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

GO DNS BIJELjINA: Jednoglasno protiv smjena u vrhu DNS-a

GGradski odbor Demmokratskog narodnog saveza Bijeljina, je protiv smjene gospodina Nedeljk…