Home Vijesti Bijeljina Uklonjeno više od tonu predizbornih plakata

Uklonjeno više od tonu predizbornih plakata

0
392

Nakon izbora u Bijeljini je do sada urađeno pola posla na uklanjanju plakata političkih stranaka i skupljeno više od tonu papira, rekao je Srni tehnički direktor gradske komunalne firme “Komunalac” Milorad Stjepanović.

On kaže da je uklanjanje predizbornih plakata sa stubova i oglasnih tabli završeno u užem gradskom jezgru i nastavlja se ka periferiji, a prikupljeno je 230 vreća težine od po pet do sedam kilograma i ovaj papir je već baliran.

Načelnik Komunalne policije u gradu Ratomir Draganić rekao je Srni da su juče posjetili sve političke subjekte i zapisnički naložili uklanjanje izbornog reklamnog materijala u roku od 48 časova.

“Na početku kampanje uklonili smo panoe sa kružnih tokova koji su ometali bezbjednost saobraćaja, što nikada ranije nije urađeno, nakon čega su svi politički subjekti poštovali pravila o načinu reklamiranja. Nadam se da će tako biti i u narednim kampanjama”, rekao je Draganić.

On je ocijenio da je ove godine reklamiranje političkih stranaka tokom predizborne kampanje bilo disiplinovano i daleko bolje nego prethodnih izbornih godina, nije bilo plakata po izlozima, a tek poneki su tri dana pred izbore uočeni i uklonjeni sa stubova javne rasvjete.

Prema Draganićevim riječima, kršenja propisa u ovoj oblasti bila su minorna, a nije bilo izricanja kazni.

IZVOR: Arena

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Partner za postavljanje klizališta odustao, Gradska uprava traži novog

Sve mjerene zagađujuće supstance u Bijeljini u propisanim su granicama kvaliteta vazduha, …