Home Vijesti Bijeljina “Protfest” – festival za mlade od večeras u gradu

“Protfest” – festival za mlade od večeras u gradu

0
472

Bijeljini će večeras početi višednevni festival za mlade “Protfest” tokom kojeg će biti održano nekoliko pozorišnih predstava, promocija knjiga i koncertnih svirki, najavio je organizator manifestacije Udruženja građana “Ubuntu”.

U Centru za kulturu biće odigrane tri pozorišne predstave sa početkom u 20.00 časova, a večeras će posjetioci moći da pogledaju monodramu “Frida Kalo” u izvođenju Nikoline Bogdanović.

Bogdanovićeva je monodramu, koja prati život genijalne i kontroverzne slikarke Fride Kalo, pripremala kao diplomski rad na master studijama.

U petak, 12. oktobra, na repertoaru je predstava “Amrel za dve persone” beogradskog teatra “Le Studio”, inspirisana djelom i likovima iz drama Aleksandra Ace Popovića.

U originalnoj adaptaciji, koristeći dijelove njegovih poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta, gledaoce će, kroz susret jedne prodavačice starih stvari i šibicara, odvesti u čudesni svijet Acinih pijačnih ljudi.

Predstavu “Kralj Ibi”, po čuvenom tekstu francuskog književnika Alfreda Žarija, u subotu, 13. oktobra, odigraće članovi Gradskog pozorišta iz Bečeja, koje je ovom predstavom pokupilo mnogobrojne festivalske nagrade.

Svih festivalskih dana u “Jelen” pabu biće organizovane svirke od 21.00 čas, a večeras će nastupiti “Di-džej Spiker Hampin”, “D siids” i “D blek rum” iz Hrvatske, kao i “Papaver kazins” iz Mađarske.

U petak, 12. oktobra, nastupaju “Pasd” iz Mađarske, “G.R.I.M.M” iz BiH i “Lav hanters” iz Srbije, kao i glumac Sergej Trifunović koji će za ovu priliku puštati muziku.

U subotu, 13. oktobra, nastupaju “Di-džej Spiker Hampin”, “Babaduh” i “Harlekin” iz Srbije, kao i “Hejz en eš” iz Makedonije.

U nedjelju, 14. oktobra, festival će biti zatvoren stendap nastupom Sandre Silađev, poznatije kao Dinja

IZVOR: Arena

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Bijeljina: Policija kod uhapšenog pronašla 174 grama marihuane

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, 12.12.2018.godine oko 19.30 časova, liš…