Naslovna Bijeljina Hor “Srbadija” nastupio na otvaranju festivala u Španiji

Hor “Srbadija” nastupio na otvaranju festivala u Španiji

Arena TV |
1449
Hor Srbadija - foto: InfoBijeljina

Srpsko crkveno pjevačko društvo “Srbadija” iz Bijeljine, pod dirigentskom upravom Desanke Trakilović i Jelene Milićević Trakilović, nastupilo je na otvaranju Šestog međunarodnog festivala horova “Kantra al mar”, koji se održava u španskom gradu Kalelja.

“Od 34 hora iz cijelog svijeta koji će učestvovati na ovom takmičenju, `Srbadija` je, zahvaljujući prethodnim rezultatima na svjetskoj rang-listi najboljih horova svijeta od Interkultura /Svjetske horske asocijacije `Musika mundi`/ dobila poziv da nastupi i na svečanom otvaranju, zajedno sa horovima iz Kine, Južne Afrike i Estonije”, rekao je Srni portparol ovog društva Stevan Čukić.

Hor iz Bijeljine se sinoć, prve večeri festivala, predstavio djelima svjetovne i duhovne muzike.

Na Festivalu, koji se održava od 25. do 29. oktobra, “Srbadija” će se takmičiti u dvije kategorije – duhovna horska muzika i folklor-tradicionalna muzika u veoma jakoj konkurenciji horova iz cijelog svijeta.

Nastupaju i horovi iz Kine, Kolumbije, Konga, Finske, NJemačke, Irske, Izraela, Indonezije, Italije, Norveške, Južne Afrike, Slovenije, Španije, Švedske, Švajcarske, Turske, sa Filipina i iz drugih zemalja.

Na ovom svjetskom takmičenju, hor “Srbadija” jedini je predstavnik iz Republike Srpske i BiH.

Izvor:Arena TV

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of