Naslovna Bijeljina Uskoro veče poscećeno Crnjanskom – “Ima seoba.Smrti nema”

Uskoro veče poscećeno Crnjanskom – “Ima seoba.Smrti nema”

Srna |
1969
БИЈЕЉИНА, 23. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Валентина Видаковић, професор српског језика у Гимназији "Филип Вишњић".

Dramski klub bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” izvešće u utorak, 26. decembra, dramski prikaz života Miloša Crnjanskog “Ima seoba. Smrti nema!” u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini.
Scenario za predstavu napisala je Valentina Vidaković, profesor srpskog jezika u Gimnaziji “Filip Višnjić”.

Vidakovićeva je rekla Srni da bi naredne godine trebalo da bude obilježeno 125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog i da svojim nastupom gimnazijalci skreću pažnju javnosti na taj važan jubilej.

“Veče koje spremaju svojim sugrađanima zamišljeno je kao dramski prikaz života pjesnika uz kratak osvrt na njegova najznačajnija djela”, objasnila je Vidakovićeva.

Ona je dodala da će ove večeri nastupiti Đorđe Mirković, Isidora Davidović, Vedrana Todorović, Nevena Jovanović, Mihaela Bojić i Filip Simeunović.

Vidakovićeva je napomenula da je dramski klub bijeljinske Gimnazije veoma aktivan i da nastavlja sa veoma uspješnim aktivnostima.

“Gostovanje u Rumuniji, nagrada za najbolju režiju, ugostili smo Milenu Bogavac, zaživjele su dramske radionice samo su neke od aktivnosti ovih mladih ljudi koji ozbiljno i predano rade”, rekla je Vidakovićeva.

Prikaz “Ima seoba. Smrti nema!” počinje u 20.00 časova. Ulaz je besplatan.

Izvor:Srna

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of