Naslovna Regija Mjestimično vlažni kolovozi

Mjestimično vlažni kolovozi

srna |
507

U većem dijelu Republike Srpske ovog jutra vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok je u višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog niske jutarnje temperature i mraza moguć nailazak na poledicu.Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a na području donjeg Podrinja na djelimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko distrikt /Brčko jedan/ i granica Republike Srpske/Brčko distrikt /Brčko dva/-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji vodovoda na području naselja Šnjegotina, opština Čelinac, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

AMS Republike Srpske podsjeća vozače da je u Republici Srpskoj počelo drugo polugodište školske 2017/2018. godine i apeluje da obrate posebnu pažnju u zonama osnovnih i srednjih škola i smanje brzinu kretanja vozila.

Na području Federacije BiH zbog magle je smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, uključujući auto-put Tarčin-Zenica i Zvirovići-Bijača i magistralne puteve Konjic-Mostar-Doljani, Prozor-Jablanica, Livno-Bosansko Grahovo, Stolac-Čapljina-Grude.

Zbog sanacije klizišta na auto-putu Sarajevo zapad-Lepenica, na lokalitetu Ban Brdo vozila saobraćaju preticajnom trakom, kao i na dionici Butile-Vlakovo zbog radova na mostu Bojnik.

U toku su radovi na sanaciji škarpe kod tunela Korija na magistralnom putu Sarajevo-Lapišnica, zbog čega se saobraća jednom trakom uz povremene 15-minutne obustave.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor:srna

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of