Naslovna Srpska i BiH Poledica i magla na dionicama u dolinama rijeka

Poledica i magla na dionicama u dolinama rijeka

srna |
667

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske upozorio je jutros vozače na poledicu, klizav kolovoz i maglu koja smanjuje vidljivost na putnim pravcima u dolinama Save, Bosne, Spreče, Lašve i Une.
Magla smanjuje vidljivost na auto-putu Tarčin-Zenica, zatim magistralnim putnim pravcima Žepče-Doboj, Doboj-Tuzla, Tuzla-Olovo, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Kupres-Šujica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na putevima na kojima se izvode radovi, režim saobraćaja je izmijenjen i regulisan privremenom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Hrvaćani zbog izgradnje vijadukta na novom auto-putu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske zbog radova na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjerena su na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Ukrina-Klupe. Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na području distrikta Brčko još traju radovi na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica SRpske i distrikta/-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice “Rebrovac” na magistralnom putu od pijace do Rebrovca i od Rebrovca prema Čelincu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na području FBiH zbog aktivnog klizišta na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, saobraćaj se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom.

Iz AMS-a mole vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of