Naslovna Bijeljina Danas odluka o davanju zemlje u zakup poljoprivrednicima

Danas odluka o davanju zemlje u zakup poljoprivrednicima

Info Bijeljina |
614

BIJELJINA – Pred gradskim odbornicima u Bijeljini danas će biti odluka kojom se stvara dugo očekivana mogućnost zakupa 233 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada.

U pripremljenom skupštinskom materijalu navodi se da zakup traje 10 godina, uz maksimalno 10 hektara po pojedinačnom zakupcu, a godišnja cijena zakupa jednog hektara je od 120 KM za prvu klasu zemljišta, do 60 KM za zemljište šeste, sedme i osme klase.

Na dnevnom redu Skupštine grada biće i informacija o pripremama za proljećnu sjetvu u Semberiji koja je planirana na 28.178 hektara, najviše pod kukuruzom.

Pred odbornicima će se na martovskom zasjedanju naći i odluka o prestanku rada i pokretanju likvidacionog postupka nad jedinom gradskom Apotekom “Semberija” koju je preuzeo strateški partner, apoteka “Vivamedik” iz Kozluka.

Među 18 najavljenih tačaka dnevnog reda su izvještaji o implementaciji Strategije razvoja grada, o radu Turističke agencije i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i izvještaj o radu mjesnih zajednica na području grada.

Početak sjednice Skupštine grada Bijeljina najavljen je za 10.00 časova.

Izvor:Info Bijeljina

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of