Naslovna Privreda Nastavljen milionski spor „Simex proma“ i Bijeljine

Nastavljen milionski spor „Simex proma“ i Bijeljine

Capital.ba |
1168

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je nastavljeno pripremno ročište u sporu teškom 5,6 miliona KM između preduzeća „Simex prom“ Janja i Gradske uprave Bijeljina.

Početkom aprila 2015. godine „Simex prom“ je tužio grad Bijeljina s ciljem  nadoknade štete u ukupnom iznosu od 5,59 miliona KM zbog onemogućavanja nastavka izgradnje stambeno – poslovnog objekta pored kanala Dašnica.

Od tog iznosa „Simex prom“ na ime obične štete potražuje 1,3 miliona KM, dok 4,2 miliona KM potražuje na ime izmakle koristi i zakonske zatezne kamate.

Na današnjem pripremnom ročištu odlučeno je da se novo ročište organizuje 28. maja na licu mjesta, gdje će uviđaju prisustvovati vještaci geodetske i građevinske struke.

Tužilac, koga zastupa Advokatska kancelarija „Stevanović“, zatražio je dopunu za vještaka građevinske struke, insistirajući da on obračuna iznos troškova izgradnje objekta, uključujući i administrativne troškove, takse i nadoknade radi dobijanja nove građevinske dozvole, te da utvrdi iznos dobiti  koju bi tužilac ostvario po osnovu prodaje poslovnih, stambenih i pomoćnih prostora u sklopu stambeno – poslovnog objekta definisanog glavnim projektom iz septembra 2017. godine.

Tužilac je zatražio da na glavnom ročištu, osim zastupnika dvije strane u sporu, gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i Ilije Simića, zakonskog zastupnika preduzeća „Simex prom“, bude saslušan i svjedok Dušan Manojlović, direktor preduzeća „ Transprom“. Svoje iskaze iznijeće i vještaci ekonomske, geodetske i građevinske struke.

Izvor:Capital.ba

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of