Naslovna Bijeljina Uručena donacija školskog namještaja osnovnoj školi “Sveti Sava”

Uručena donacija školskog namještaja osnovnoj školi “Sveti Sava”

srna |
702

 Član Uprave Adiko banke Banjaluka Boštjan Pečenko uručio je danas školski namještaj u vrijednosti 12.000 KM Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bijeljini, što je jedna u nizu akcija kojima se obilježava rođendan ove banke.
“Fokus društveno odgovornog poslovanja Adiko banke je na djeci i institucijama koje se bave podrškom djeci i trudimo se da naša podrška bude institucionalna, kroz projekte koji će značajno unaprijediti rad ustanova”, rekao je Pečenko nakon uručenja donacije direktoru škole Đorđu Mirkoviću.

Prema njegovim riječima, bijeljinskoj školi donirani su ormarići za knjige i školski pribor učenika u svih 18 učionica kako bi djeci olakšali školovanje i omogućili njihov zdraviji fizički razvoj.

Menadžer korporativnih komunikacija Adiko banke Emir Jildizlar rekao je novinarima da je Osnovna škola “Sveti Sava” u Bijeljini prepoznata kao vrlo inovativna koja nastoji da dodatno olakša djeci pohađanje nastave.

Iz Adiko banke najavili su da će nastaviti da pomažu učenike ove škole, obezbjeđujući im dodatne udžbenike i školski pribor.

Jildizlar je rekao da je isti projekat Adiko banka uradila u još dvije škole u BiH, a uskoro će otvoriti i dječije igralište u Banjaluci, u okviru projekta podrške lokalnim zajednicama.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” u Bijeljini Đorđe Mirković zahvalio je Adiko banci za donaciju i istakao da će opremanje svih 18 učionica sa po 27 školskih ormarića rasteretiti đačke torbe, olakšati školovanje djece i doprinijeti njihovom zdravijem razvoju.

“Djeca su zahvalna, radosna i ponosna što naša škola postaje sve uređenija i funkcionalnija”, naveo je Mirković.

Direktor škole, koja ima više od 1.200 učenika, podsjetio je da je riječ o objektu izgrađenom 1902. godine, koji je, zahvaljujući raznim donacijama, značajno modernizovan i opremljen.

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of