Naslovna Bijeljina Odložena prodaja akcija Bobar banke u Telekomu i Berzi

Odložena prodaja akcija Bobar banke u Telekomu i Berzi

Capital |
448

 Bobar banka u stečaju odložila je prodaju akcija koje ima u Banjalučkoj berzi, Centralnom registru hartija od vrijednosti i Telekomu Srpske kako bi kao akcionar dobila dividendu koju ova preduzeća isplaćuju, a nakon toga će ići na prodaju ovih akcija, odlučio je Odbor povjerilaca banke.

Odložena prodaja akcija Bobar banke u Telekomu i Berzi

POČETNA / FINANSIJE

20. apr. 2018. 14:58Objavljeno u FINANSIJE

BIJELJINA – Bobar banka u stečaju odložila je prodaju akcija koje ima u Banjalučkoj berzi, Centralnom registru hartija od vrijednosti i Telekomu Srpske kako bi kao akcionar dobila dividendu koju ova preduzeća isplaćuju, a nakon toga će ići na prodaju ovih akcija, odlučio je Odbor povjerilaca banke.

Iako je Odbor povjerilaca banke krajem februara donio odluku o prodaji akcija koje banka ima u svom portfelju, na sjednici koja je održana prije dva dana, data je saglasnost na odluku stečajnog upravnika Gorana Lalića, da se akcije ovih preduzeća ne iznose na prodaju do 30. juna, jer se očekuje isplata dividende iz dobiti ostvarene u 2017. godini.

„Očekuje se da do kraja juna budu donesene odluke o isplati dividende i da budu određeni datumi presjeka prava na dividendu. U prilog tome govori i podatak da se akcijama Banjalučke berze i Centralnog registra ne trguje na berzi, te samim tim i ne postoje oscilacije i promjene kursa za njih“, navedeno je u prijedlogu odluke koju je Odbor povjerilaca prihvatio.

Prema podacima banke u prošloj godini joj je na ime dividende od ova tri preduzeća isplaćeno više od 50.000 KM.

CAPITAL je ranije pisao da je Ministarstvo finansija RS uputilo zvanične dopise stečajnim upravnicima Banke Srpske i Bobar banke u stečaju Mirjani Golić i Goranu Laliću u kojima je iskazalo interes za kupovinu akcija koje ove banke imaju u CRHOV.

U međuvremenu Banka Srpske je svoje akcije u CRHOV prodala Ministarstvu finansija za 13.400 KM.

Izvor:Capital

Ostavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of